«Αδικαιολόγητες» oι όποιες αυξήσεις στα άλευρα

 «Αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζει τις όποιες αυξήσεις των αλεύρων, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νεόφυτος Παπαδόπουλος. 

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «οι αυξήσεις των αλεύρων, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δικαιολογημένες. Ενώ έχουν αγοράσει το σιτάρι από τον Έλληνα αγρότη από 8 έως 12 λεπτά, βρήκαν ως ευκαιρία το εμπάργκο της Ρωσίας, που εκτίναξε την παγκόσμια αγορά στα ύψη, για να δικαιολογήσουν αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων». 

    Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «ενώ η ελληνική παραγωγή μαλακού σιταριού είναι επαρκέστατη μέχρι τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2011, μερικοί πιέζουν να κάνουν αυξήσεις στα άλευρα έως και 20%».

    «Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές των αλευροβιομηχανιών και ζητάμε από την Πολιτεία να πάρει θέση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση και σε αυτές τις πρακτικές, αυτή τη χρονική στιγμή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια