Κανένας Άνθρωπος Δεν Είναι Παράνομος!

Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τη κοινωνία μας είναι οι μετανάστες.
Βλέπουμε σε όλη την ευρώπη να ''ανεβαίνει η άκρο-δεξιά''. Ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα με τους μετανάστες και αντιδρά. Το ίδιο παρατηρείται και στη δική μας χώρα. Μια χώρα που έχει στείλει ολόκληρες γενιές μεταναστών , που έχει δικούς της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου , δε θέλει ''ξένους'' στα δικά της.



Στη Ελλάδα έχουμε μάθει όλοι να είναι Έλληνες - λευκοί - χριστιανοί ορθόδοξοι. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος. Στα σχολεία μας κάνουμε προσευχή κάθε πρωί μίας και μόνο θρησκείας τη στιγμή που το σύνταγμα μας μιλάει για ανεξηθρησκεία .

Οτιδήποτε ξένο η κοινωνία μας το αντιμετοπίζει με φόβο και το βάζει απέναντι της , το κάνει εχθρό. Το απομονώνει , το περιθωριοποιεί , το γκετοποιεί. Τους μουσουλμάνους της Θράκης τους κάνουμε να αισθάνονται πιο πολύ Τούρκοι ενώ μένουν στην Ελλάδα και αυτό γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις κατά την άποψή μου.

H Αμερική είναι μια χώρα όπου ψηφίζουν Ισπανοί , Άγγλοι , Γάλλοι , Πολωνοί , Έλληνες , Κουβανοί , Πορτορικανοί , Αφρικανοί κτλ... τελειωμό δεν έχει.

Όλοι όμως αισθάνονται και Αμερικανοί πολιτες.

Το ισχυρότερο έθνος αυτή τη στιγμή είναι ένα συνοθήλευμα εθνικοτήτων , θρησκειών , χρωμάτων. Την ίδια στιγμή βοηθάει όλους τους πολέμους που γίνονται τέτοια θέματα. Βοηθάει να διαλυθεί η ενωμένη Γιουγκοσλαβία με πρόσχημα το θρήσκευμα. Να χωριστεί η Τσεχοσλοβακία , να διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση και άλλα πολλά.

Είναι χρέος της κοινωνίας να δει ποιοι είναι οι μετανάστες , ποιοι να γίνουν νόμιμοι , με τι θα απασχολούνται αυτοί , ποια είναι τα παιδιά τους , να τα δώσει ελληνική παιδεία και να τα κάνει και αυτά με τη σειρά τους να νοιώσουν Έλληνες...
Να τους μάθει την Ελληνική ιστορία και να τους κάνει να αισθανθούν μελλοντικό κομμάτι της.

Όσο και να μην το παραδέχεστε είστε ρατσιστές αν δε θέλετε Αλβανούς κτλ να ψηφίζουν. Αφού είστε ρατσιστές κατά επέκταση δεν πιστεύεται και στην ισότητα των ανθρώπων κατ' επέκταση λοιπόν είστε και φασίστες. Πώς θα δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισότητας όταν το διαφορετικό μας τρομάζει και θέλουμε να το αφανήσουμε αντί να εναρμονηστούμε μαζί του , να βρούμε τα κοινά μας , να το επηρεάσουμε θετικά , να δημιουργήσουμε έτσι μια ευρύτερη κοινότητα που χωράει σεβόμενους όλους τους ανθρώπους.

Πώς θα σταματήσουν οι πόλεμοι ; 

Πώς θα γίνουν όλα αυτά αν δεν αποβάλουμε τις εθνικιστικές αντιπαλότητες του παρελθόντος , αν δεν καταλάβουμε ότι τους λαούς δεν τους χωρίζει τίποτα περισσότερο από τα φράγκα της άρχουσας τάξης που τζιράρονται γύρω από τους πολέμους;Ότι όλοι είμαστε άνθρωποι ίσοι απέναντι στη φύση.Ότι το μόνο που κάνει η εξουσία είναι να βασιλεύει διαιρώντας τους ανθρώπους. Ότι ο μόνος λόγος που μας μαμάνε είναι γιατί δεν ασχολούμαστε μαζί τους απασχολούμενοι από τις μεταξύ μας αντιπαλότητες που νομίζουμε ότι έχουμε ή μάλλον που μας έμαθαν να νομίζουμε ότι έχουμε ...

Από εκεί και πέρα αν είμαστε ένα κράτος που δεν μπορεί να κρατήσει νόμιμους και ωφέλιμους μετανάστες , είναι ξέφραγκο αμπέλι έρμεο απατεώνων και μαφιόζων που δεν μπορεί να κάνει να αισθανθούν Έλληνες αυτοί οι άνθρωποι και τα παιδιά τους τότε φταίμε εμείς και μόνο ΕΜΕΙΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια